Valencia CF04 febrero 2020

Un penal en el descompte elimina al Valencia CF en els quarts de la Copa del Rei (2-1)

El Granada baixa als de Mestalla amb una acció molt rigorosa que el VAR va decretar com a pena màxima

El Valencia CF no podrà defensar el títol de Copa del Rei després de perdre de manera cruel en el descompte per 2-1 amb un penal molt rigorós per una mà en un salt d'esquena de Jaume Costa, que es va decidir finalment pel VAR i que va ser transformat per Soldat, sense que els de Mestalla tingueren ja temps per a buscar l'empat i la pròrroga.

En una arrencada frenètica, el Granada CF va colpejar molt prompte amb el gol de Soldat després d'un rebuig de Jaume Costa en el centre del camp que va anar als seus peus. L'ex valencianista va córrer cap al marc de Jaume i abans de trepitjar l'àrea va llançar un potent xut que el meta no va poder evitar que entrara en el marc. I ho va celebrar al màxim sense pensar que ho havia fet a un club en el qual va jugar tres temporades.

Maçada inesperada i una altra vegada a alçar-se d'un obstacle. Rodrigo, en el minut 7, va tindre l'ocasió d'empatar, però la seua rematada va eixir desviat després d'una bona assistència de Ferran. I en el 14, per centímetres, li va ser anul·lat el punt de la igualada per centímetres. El col·legiat va consultar al VAR i va privar als de Celades de posar les taules en el marcador. Una pena, la mateixa que van viure els locals amb un tret al pal de Foulquier.

El Valencia CF es va llançar a l'atac i per la banda de Ferran va crear molt de perill. Només faltava ajustar la passada per a encertar la rematada definitiva. Maxi Gómez va gaudir d'una gran oportunitat desbaratada amb el cos per Vallejo que es va tirar a la desesperada. Era el minut 22 i els de Mestalla mereixien més premi. Carlos Soler va provar sort, però la seua rematada va ser a les mans del meta Aarón. No obstant això, Jaume va tindre un altre esglai, ja que el pal va repel·lir un zurdazo de Yangel Herrera. Era impossible pestanyejar perquè la pilota estava en constant moviment.

Estava sent un final de primera part espectacular en la qual el Valencia CF es va ficar una altra vegada de ple en l'eliminatòria amb el 1-1 obra de Rodrigo, qui ara sí que va batre per baix a Aarón i sí que va festejar amb ràbia i una immensa alegria aqueix gol tan important en un moment psicològic. El davanter es va desmarcar de manera perfecta, Coquelin va alçar el cap, va centrar mesurat i l'internacional va anotar amb mestratge.

El descans va servir per a carregar bateries, per a posar pausa a una primera meitat intensa i espectacular. Va ser l'únic instant que va servir per a agafar aire perquè una vegada l'àrbitre va xiular l'arrencada del segon assalt, la bogeria s'ensenyorisc de nou del xoc. Ferran ho va intentar amb l'esquerrana, però la seua rematada va eixir desviat. Va ser el primer avís blanc-i-negre. El segon va ser en un rebuig amb el pit de Aarón a tret a boca de canó de Ferran.

Un Valencia CF molt seriós volia apuntillar al Granada i Albert Celades va ficar en el camp passada l'hora de joc a Guedes després de més de tres mesos en el dic sec per lesió. Una gran notícia per al valencianisme, sens dubte. Per part seua, el Granada també barallava per guanyar i Machis, que acabava d'entrar, es va topar amb un excepcional Jaume i una manyopla impressionant. El d'Almenara va evitar el pitjor. El tram decisiu va ser vibrant per l'emoció del marcador i Guedes, amb l'esquerra, va llançar alt en el minut 88 en un xut marca de la casa.

En el descompte, el VAR i González González van decretar un rigorós penal per una mà de Jaume Costa en un salt d'esquena. Una acció que ningú va veure en el camp, però sí en la televisió. Una jugada de les moltes que es donen cada partit i que hui dia ningú sap quin es revisa i quin no. D'ací les queixes dels jugadors valencianistes, especialment del protagonista Jaume Costa, qui no li ho podia creure. Soldat va marcar el 2-1 i ja no va haver-hi temps per a res més. El vigent campió diu adéu a la Copa de forma molt cruel i, sobretot, per una acció molt dubtosa.

2. Granada CF: Aarón, Neva, Germán, Vallejo, Foulquier, Gonalons (Yan Eteki, m. 85), Yangel Herrera, Puertas, Vadillo (Víctor Díaz, m. 46), Soldado y Carlos Fernández (D. Machis, m. 69).

1. Valencia CF:  Jaume Doménech, Wass, Diakhaby, Gabriel Paulista, Jaume Costa, Parejo, Coquelin, Carlos Soler, Ferran (Guedes, m. 67), Maxi Gómez y Rodrigo M. (Florenzi, m. 87).

Goles: 1-0. M. 2: Soldado. 1-1. M. 39: Rodrigo Moreno. 2-1. M. 93: Soldado de penalti.

Árbitro: González González, del comité castellano leonés. Amonestó a Gonalons y Soldado del Granada CF.

Incidencias: Partido de los cuartos de final de la Copa del Rey 2019-20 disputado este martes, a las 21 horas, en el Nuevo Estadio de Los Cármenes ante 20.000 espectadores, con presencia de seguidores valencianistas en las gradas. Los jugadores del Valencia CF salieron al césped con una camiseta en la que se podía leer ‘Ánimo Garay’, lesionado de gravedad en la rodilla. En los prolegómenos fue homenajeado Ángel Castellanos, ex jugador del Granada CF y de los de Mestalla.